Ücretsiz Bulut Depolama Siteleri
Bulut Depolama sistemleri, günümüz teknolojilerinin en hızlı gelişenleri arasında yer almaktadır. Google Drive, One Drive, Ddropbox vs. gibi bulut depolama hizmeti sağlayan firmalar başta olmak üzere aktif olarak kullanılan ücretli / ücretsiz bir çok bulut depolama sistemi mevcut.
Nedir Bulut Depolama?
Birçok verinin (fotoğraf, pdf, video vs.) sanal ortamda muhafaza edildiği bir alandır. Bulut depolamaya eklenen veriler 3. kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamaz. Bulut depolama özellikle artan fotoğraf, veri, video, dosya gibi ihtiyaçların sanal ortamda muhafaza edilmesi için büyük bir ihtiyacı karşılayan sistemlerdir. Telefon ve bilgisayarların depolama alanları yeterli gelmediğinde ya da veri kaybını minimuma indirmek için kalıcı bir çözüm arandığında bulut depolama sistemlerine başvurulabilir.
Ancak bulut depolama sistemlerinin tek dezavantajı internetin olmadığı durumlarda kullanılamıyor olmasıdır. Fakat bazı bulut sistemlerinde, yedekleme sistemlerinin çevrimdışı olarak da görüntülenebilmesi mümkün olmaktadır.
Ücretsiz Bulut Depolama Siteleri
Günümüzde bir çok ücretsiz bulut depolama seçeneği mevcut. Bazı firmalar ücretsiz olarak 5GB - 10GB depolama alanı sağlarken bazılarında bu alan 50GB’a kadar çıkmaktadır. Depolama çözümleri hem kişisel hem de ticari depolama için kullanılabilir. Bunlardan bir kaçını aşağıda sizin için derledik.
1. Google Drive
Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş olan, yönetilen bir dosya ve senkronizasyon hizmetidir. Size bilgisayar ve telefon arasında ki senkronizasyonu sunabilir ya da direkt olarak farklı bilgisayarlardan da drive üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar bulutta doküman depolama, dosya paylaşma ve iş birliği yaptığı kişiler ile dokümanları düzenleme gibi imkanlar bulur. Sorun yaşamadan paylaşım ve diğer işlemlerin gerçekleşmesi sağlanır.
Google Drive, 15GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra 100GB, 200GB ve 2TB olmak üzere üç ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır. Ücretli seçeneklerde ödemeyi dilerseniz aylık, dilerseniz de yıllık olarak yapmanız mümkün.
Google Drive hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
2. IceDrive
Icedrive, en iyi ücretsiz bulut depolama hizmeti sağlayan firmalardan birisidir. Verilerinizi ve dosyalarınızı yedeklemenizi oldukça kolaylaştırır. Farklı platformlar için geniş bir bulut depolama uygulaması yelpazesi sunar. Böylece Icedrive bulut depolamayı her yerde ve her zaman kullanabilirsiniz.
Icedrive, 10GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra LİTE 150GB, PRO 1TB ve PRO+ 5TB olmak üzere üç ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır.
IceDrive hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
3. Mega
Mega, 19 Ocak 2013 tarihinde, Kim Dotcom tarafından kurulan ve MegaUpload'un devamı olan bir dosya paylaşım ve bulut servisidir. Dosyaların şifrelenip sunucuya yüklenmesi özelliği sayesinde güvenli barındırma hizmeti sağlar. Mükemmel bir yedekleme dosyası seçeneği arayan kullanıcılar, yalnızca en iyi depolama alanı ve aynı zamanda pek çok güvenlik özelliği de sağladığı için Mega’yı kullanabilir.
Mega, 50GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra Pro Lite 400GB, Pro I 2TB, Pro II 8TB ve Pro III 16TB olmak üzere dört ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır. Ücretli seçeneklerde ödemeyi dilerseniz aylık, dilerseniz de yıllık olarak yapmanız mümkün.
Mega hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
4. pCloud
pCloud, tüm dosyalarınızı ve klasörlerinizi saklayabileceğiniz kişisel bulut depolama alanıdır. Kullanımı kolay arayüzü size her şeyin nerede bulunduğunu ve nasıl çalıştığını gösterir. Yazılım neredeyse tüm cihazlar ve platformlar için mevcuttur. iOS ve Android cihazları, MacOSX, Windows OS ve tüm Linux dağıtımları pCloud'u bilgisayarınıza yükleyerek yerel depolama alanınızı genişleten güvenli bir sanal sürücü oluşturur. pCloud'unuzda yaptığınız her değişiklik anında bilgisayarınızda, telefonunuzda veya tabletinizde görülebilir. Tüm cihazlarınız hemen senkronize edilir ve yaptığınız her güncellemeye doğrudan erişim sağlar. PCloud sürücüsünde, kullanıcıların cihazdan her çıkış yaptıklarında kripto klasörlerini otomatik olarak kilitlemelerine yardımcı olan bir seçenek bulunur.
pCloud, 10GB ücretsiz depolama sağlarken, bunun yanı sıra Bireysel Plan, Aile Planı ve Şirket Planı olmak üzere üç ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır. Ücretli seçeneklerde ödemeyi dilerseniz aylık, yıllık, veya yaşam boyu olarak yapmanız mümkün.
NOT: Aile planında aylık veya yıllık ödeme yapılmamaktadır. Sadece yaşam boyu ödeme yapmanız gerekmektedir.
Bireysel Plan yükseltilebilir seçenekler Premium 500 Go 500Gb ve Premium Plus 2TB olmak üzere iki kategoriye ayrılırken,
Aile Planı 2TB tek seçenek altında tutulup toplamda 5 kullanıcıya kadar izin vermektedir.
Şirket Planı ise Minimum 3, Maksimum 99 kullanıcı ile depolama sistemine erişim sağlayabilirsiniz.
pCloud hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
5. iCloud
Apple iCloud, Apple kullanıcıları için en iyi ücretsiz bulut depolama alanıdır. iCloud, içeriklerinizi güvenli bir şekilde saklar ve uygulamalarınızı tüm aygıtlarınızda güncel tutar. Böylece tüm bilgilerinize (fotoğraflarınız, dosyalarınız, notlarınız ve daha fazlasına) her yerden erişebilirsiniz. iCloud, 5 GB’lik ücretsiz iCloud saklama alanıyla gelir ve dilediğiniz zaman daha fazla saklama alanı ekleyebilirsiniz. iCloud, bir aygıtta yaptığınız değişikliklerin diğer tüm aygıtlarınızda görünmesini sağlar. iCloud.com’da; Fotoğraflar, Mail ve Notlar gibi favori uygulamalarınızın web versiyonlarına da erişebilirsiniz. Tek yapmanız gereken desteklenen herhangi bir web tarayıcıdan giriş yapmak.
iCloud, 5GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra 50GB, 200GB ve 2TB olmak üzere üç ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır.
iCloud bölgesel hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
6. Media Fire
Media Fire, 2006 yılında kurulmuş bir bulut depolama ve internetten dosya paylaşma sitesidir. Belgeleri ve fotoğrafları çevrimiçi depolamak için kullanılan en iyi ücretsiz bulut depolama alanlarından biridir. MediaFire’ı diğerlerinden ayıran en büyük özellik Earn Space özelliği olmasıdır.
Earn Space (Yer Kazanmak) Nedir?
Basic 10GB ücretsiz kullanım alanını 50GB’a kadar ücretsiz çıkarabileceğiniz muhteşem bir özelliktir. Earn Space özelliğini nasıl kullanacağınızı Media Fire Earn Space Özelliği Nasıl Kullanılır? konusunu inceleyerek öğrenebilirsiniz.
Media Fire, Basic 10GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra Business 100TB ve Pro 1TB olmak üzere iki ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır.
Media Fire hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
7. Sync
Sync, Thomas Savundra, Suhan Shan ve Darius Antia tarafından 2011 yılında kurulan ve üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına veri erişim izini vermeden dosyaları çevrimiçi depolanmasını sağlayan bir bulut tabanlı depolama firmasıdır. Sync’nin en iyi özelliği silinen dosyaların geri yüklenmesi ve böylece kullanıcıların gizemli bir şekilde kaybedilen veya yanlışlıkla silinen önemli belgeler için pişmanlık duymalarını engellemesidir.
Sync, 5GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra PRO Solo ve PRO Team olmak üzere iki ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır.
PRO Solo yükseltilebilir seçenekler 2TB, 3TB ve 4TB olmak üzere üç ayrı kategoriye ayrılırken,
PRO Team yükseltilebilir seçenekler minimum 2 maksimum 51 kullanıcı belirleyerek 1TB, 4TB ve 10TB olarak üç ayrı kategoriye ayrılmıştır.
Sync hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
8. Dropbox
Dropbox, 2007 yılında İran asıllı Drew Houston ve Arash Ferdowsi tarafından kurulan Dropbox çok pratik bulut bazlı bir dosya depolama hizmeti sunuyor. Şu anda en çok kullanılmakta olan çevrimiçi dosya depolama ve yedekleme sitelerinden biridir. Her türlü küçük ve büyük powerpoint sunumları, fotoğrafları, videoları ve hatta büyük CAD dosyaları Dropbox’da saklanabilir. Windows, Mac OS ve Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarlardan ve Android, iOS, Windows Phone gibi mobil cihazlarınızdan dosyalarınıza erişme ve düzenleme imkanı sağlar.
Dropbox, 2GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra Personal ve Business olarak iki ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır.
Personal yükseltilebilir seçenekler Plus 2TB, Family 2TB olmak üzere iki ayrı kategoriye ayrılırken,
Business yükseltilebilir seçenekler Professional 3TB, Standart 5TB ve Advanced (Gerektiği Kadar Alan) olarak üç ayrı kategoriye ayrılmıştır.
Dropbox hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
9. OneDrive
OneDrive, Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Belgeleri ve dosyaları ulaşılabilir durumda tutmak, Microsoft OneDrive gibi en iyi ücretsiz bulut depolama çözümleriyle mümkün oldu. Microsoft’a kaydolma, kullanıcıların her şeyi tek bir yerde tutmalarına yardımcı olabilir. Daha önce kullanıcılara 15 GB boş alan sağlarken, şimdi ise sadece 5 GB’lık alan sunuyor. Bir zamanlar çok popüler iken, şu anda eski popülerliğini geride bırakmıştır.
OneDrive, 5GB ücretsiz depolama alanı sağlarken, bunun yanı sıra Ev İçin ve İş İçin olmak üzere iki ayrı seçeneği ücretli olarak bizlere sunmaktadır.
Ev İçin yükseltilebilir seçenekler Microsoft 365 Aile 6TB (6 kişiye kadar), Microsoft 365 Bireysel 1TB, OneDrive Standalone 100GB (yanlızca depolama), OneDrive Basic 5GB (yanlızca depolama) olmak üzere dört kategoriye ayrılırken,
İş İçin yükseltilebilir seçenekler OneDrive İş (1), OneDrive İş (2), Microsoft 365 İş Temel, Microsoft 365 İş Standart yine dört kategoriye ayrılmıştır.
OneDrive hizmet fiyatlarını ve özelliklerini görmek için buraya tıklayın.
10. Next Cloud
Next cloud, verileri korumaya yardımcı olan ve kullanıcıları çeken birçok heyecan verici özelliğe sahip olan bir başka en iyi ücretsiz bulut depolama alanıdır. Kullanıcıların cihaz kaybolduktan sonra bile tüm verileri takip etmelerine yardımcı olan mükemmel bir yedekleme özelliği sunar.
Next Cloud, kullanıcılarına iki faktörlü kimlik doğrulaması sağlar ve bu da hesap kullanımına karşı ekstra bir koruma sağlar. Başlangıçta verilen ücretsiz alan az olsa bile, planları oldukça uygun fiyatlıdır.
Sizlere bulut depolama hizmeti veren firmalardan sadece 10 tanesini kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştık. Umarım faydalı olmuş ve aklınızda hangi bulut sistemini kullanacağınıza dair bir fikir oluşmuştur.
Ücretsiz Bulut Depolama Siteleri ile ilgili bilgi ve görüşleriniz için yorum formunu kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder for "Ücretsiz Bulut Depolama Siteleri"